Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » XXL dla gastronomii » Marynaty i sole » Sól peklująca - 1000g


Sól peklująca - 1000g (Prymat Gastroline) - kliknij, aby powiększyć
9,99zł

Dostawa
od 14 zł


sprawdź szczegóły!
 
Prymat Gastroline
Sól peklująca - 1000g

Dostępność 3-7 dni.

Sól peklowa stosowana jest w celu nadania mięsom większej soczystości oraz apetycznego, różowego koloru. Mieszanki tej używa się wyłącznie do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs, zwłaszcza do wieprzowiny i dziczyzny. Nie należy używać do przyprawiania potraw.

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.

 

Skład: sól oraz substancja konserwująca (azotyn sodu max. 0,6%).

Sposób użycia: 

Peklowanie szynki, polędwicy, karczku, boczku itp.: 50g soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie, świeży czosnej). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni przewrócić elementy mięsa w solance w celu lepszego przepeklowania. Mięso peklować przez 14 dni w temperaturze 2-6 stopni Celsjusza. Przed wędzeniem elementy zewnętrzne opłukać z solanki. Szybsza metoda peklowania: użyć 100g soli peklowej Prymat do podanej wyżej ilości wody i mięsa. Czas peklowania 7-10 dni.

Peklowanie kiełbas: Do peklowania kiełbas białych, nie wędzonych - na 1kg farszu kiełbasianego dodać 17-20g soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych - na 1kg farszu kiełbasianego dodać 15-17g soli peklowej Prymat. Czas peklowania fardzów kiełbasianych (zmielonego mięsa) wynosi 2-8 godzin w temperaturze 2-6 stopni Celsjusza.

W związku z używaniem w zakłądzie gorczycy, selera, jaj, mleka (łącznie z laktozą), soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.



Darmowa przesyłka kurierem DPD dla zamówień powyżej kwoty 300 zł
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:


Knorr - Sos Pieczeniowy 1-2-3 Baza (wiadro) - 3kg

Sos Pieczeniowy 1-2-3 Baza (wiadro) - 3kg



Prymat Gastroline - Przyprawa do kurczaka (wiadro) - 3,8kg

Przyprawa do kurczaka (wiadro) - 3,8kg



Knorr - Rosół Wołowy Basic Line (wiadro) - 3,5kg

Rosół Wołowy Basic Line (wiadro) - 3,5kg



Prymat Gastroline - Rozmaryn (PET) - 250g

Rozmaryn (PET) - 250g



Prymat Gastroline - Pieprz czarny mielony (wiadro) - 2,5kg

Pieprz czarny mielony (wiadro) - 2,5kg



Prymat Gastroline - Przyprawa do kurczaka z rożna (wiadro) - 3,8kg

Przyprawa do kurczaka z rożna (wiadro) - 3,8kg



Prymat Gastroline - Papryka słodka mielona (wiadro) - 2,65kg

Papryka słodka mielona (wiadro) - 2,65kg



Kamis Gastronomia - Zioła do Pizzy (wiadro) - 1300g

Zioła do Pizzy (wiadro) - 1300g

comments powered by Disqus

Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU