Ślimaczki z ciasta francuskiego :: Raj Smakosza 
Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Sklep » Dania na specjalne okazje » Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego

Nadzienie - różne warianty do wyboru:

  • 30dag pieczarek, 2 cebule, sól i pieprz
  • trochę bigosu
  • trochę nadzienia, które zostało z pierogów lub krokietów
  • dżem owocowy, powidła lub marmolada
  • 2 świeże jabłka, łyżka cukru, cynamon mielony  
  • łosoś wędzony i twarożek z chrzanem

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować niezbyt grubą wartwą dowolnego nadzienia: pieczarkowego, resztką bigosu lub mięsnego farszu, dżemem, startymi jabłkami itp. Następnie zwinąć jak roladę, pokroić w plastry grubości około 1cm, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Aby były błyszczące można posmarować rozkłóconym jajkiem. Wersję słodką można posypać z góry cukrem o dużych kryształach.

Piec z termoobiegiem około 15 minut, aż wyrosną i się zrumienią na złoty kolor.

Ślimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiêkszyæŚlimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiêkszyæŚlimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiêkszyæ
Ślimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiêkszyæŚlimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiêkszyæ 

comments powered by Disqus

3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT

select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '168' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6

[TEP STOP]