Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Dania na specjalne okazje » Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego

Nadzienie - różne warianty do wyboru:

  • 30dag pieczarek, 2 cebule, sól i pieprz
  • trochę bigosu
  • trochę nadzienia, które zostało z pierogów lub krokietów
  • dżem owocowy, powidła lub marmolada
  • 2 świeże jabłka, łyżka cukru, cynamon mielony  
  • łosoś wędzony i twarożek z chrzanem

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować niezbyt grubą wartwą dowolnego nadzienia: pieczarkowego, resztką bigosu lub mięsnego farszu, dżemem, startymi jabłkami itp. Następnie zwinąć jak roladę, pokroić w plastry grubości około 1cm, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Aby były błyszczące można posmarować rozkłóconym jajkiem. Wersję słodką można posypać z góry cukrem o dużych kryształach.

Piec z termoobiegiem około 15 minut, aż wyrosną i się zrumienią na złoty kolor.

Ślimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚŚlimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚŚlimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ
Ślimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚŚlimaczki z ciasta francuskiego (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ 

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU