Bakłażany nadziewane 
Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Sklep » Dania z warzyw » Bakłażany nadziewane

Bakłażany nadziewane

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

  • całe bakłażany
  • świeża papryka
  • świeża cebula
  • pieczarki
  • wędlina
  • ser żółty starty na tarce

Bakłażany ponacinać wzdłuż. Cięcia powinny mieć około 1 cm głębokości i znajdować się dookoła bakłażana. Bakłażana posolić - sól powinna wejść w rowki, warzywo puści sok i dzięki temu stworzą się "kieszenie", w które bakłażana będziemy nadziewać. Po nasoleniu bakłażana odstawić na 10 minut, aby puścił sok.

W międzyczasie pokroić cebulę, paprykę i pieczarki - w cienkie plasterki. Warzywami, wędliną i wiórkami sera żółtego wypełnić kieszenie. Bakłażany ułożyć w naczyniu żaroodpornym z odrobiną oliwy, posypać po wierzchu żółtym serem. Zapiekać 45 minut w temperaturze 180 st. C.

Przed podaniem można pokroić w dość grube plastry. Wyglądają smacznie i kolorowo, a jeszcze lepiej smakują.

comments powered by Disqus

3065 - Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'rsd.ax.sort_order' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT

select distinct a.products_id, a.products_image, ad.products_name from articles_xsell ax, products a, products_description ad where ax.articles_id = '55' and ax.xsell_id = a.products_id and a.products_id = ad.products_id and ad.language_id = '4' and a.products_status = '1' order by ax.sort_order asc limit 6

[TEP STOP]