Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Boże Narodzenie » Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

Przepis wg Kamis

Składniki:

  • 2 gotowane ziemniaki
  • 1 starte na tarce jarzynowej duże jabłko
  • majonez
  • 5 filetów ze śledzia
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • pieprz czarny mielony
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Osobno posiekać białka i żółtka. Śledzie pokroić w paski. W niewielkim, ale wysokim naczyniu układać na przemian: ziemniaki, śledzie skropione sokiem z cytryny, posypane pieprzem, cebule, jabłko skropione sokiem z cytryny, majonez, białko. Na zakończenie przybrać żółtkiem. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU