Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Ciasta, desery, słodycze » Sernik tradycyjny

Sernik tradycyjny

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

  • 1,25 kg tłustego sera białego
  • 10 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 opakowania budyniu wanliowego lub śmietankowego
  • 1 kostka masła
  • można dodać rodzynki, suszoną żurawinę lub kandyzowaną skórkę pomarańczową.  

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę. Do masy jajecznej dodawać porcjami ser i budyń w proszku. Kiedy masa będzie gładka wlać powoli roztopione i wystudzone masło. Teraz można dodać bakalie. Białka ubić na sztywną pianę i domieszać ręcznie do masy serowej.

Piec 45 minut w 190 stopniach C. Po wyłączeniu pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze na 15 minut.

Sernik można polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi lub prażonymi płatkami migdałowymi. Można go polukrować lub po prostu posypać lekko cukrem pudrem.

Sernik tradycyjny (wg Raj Smakosza). Sprawdzony przepis na domowe ciasto. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ  
 
   
  
 

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU