Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Kuchnia azjatycka » Ryż na słodko

Ryż na słodko

Przepis wg Kamis

Składniki:

Cebulę pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz, zeszklić na nim cebulę. Dodać ryż, smażyć przez minutę. Zalać rosołem i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Marchewki i pory pokroić w cienkie słupki. Marchewki dodać do ryżu po 10 minutach gotowania, pory po 15 minutach. Rodzynki wymieszać z orzeszkami, wsypać do ugotowanego ryżu. Gotową potrawę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mielonym imbirem.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU