Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Boże Narodzenie » Ryba zapiekana w mleczno-jajecznym sosie

Ryba zapiekana w mleczno-jajecznym sosie

Przepis wg Kamis

Składniki:

  • 600g filetów z ryby
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki przyprawy do ryb
  • szklanka mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka tartego sera
  • 1 łyżka musztardy kremskiej

Porcje ryby obtoczyć w mące, wymieszanej z Przyprawą do ryb i obsmażyć na oleju. Włożyć rybę na wysmarowaną masłem blaszkę. Wymieszać jajko z mlekiem i musztardą. Zalać sosem rybę, posypać tartym serem i bułką tartą. Zapiec w piekarniku. Podawać z ziemniakami puree.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU