Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Boże Narodzenie » Ryba w sosie musztardowym

Ryba w sosie musztardowym

Przepis wg Kamis

Składniki:

  • 800 g filetów z ryby (dorsza)
  • 2 pęczki dymki
  • 1,5 szklanki bulionu warzywnego
  • łyżka masła
  • 5 łyżek musztardy kremskiej
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 3 łyżki masła
  • 1,5 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • trójkącik topionego serka
  • 1 łyżeczka suszonego Koperku

Filety pokroić na cztery części, posolić, skropić cytryną i odstawić na ok. 15 min. Pomidory pokroić w plasterki, a dymkę w krążki. Do nasmarowanej masłem żaroodpornej formy włożyć rybę razem z pomidorami i dymką. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić bulionem i mlekiem, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Do sosu dodać koperek, musztardę i serek topiony. Podgrzać aż ser się stopi. Polać sosem ułożoną rybę wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 30 minut w temp. 220 st.C. Podawać z ryżem.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU