Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Kuchnia polska » Pikantne frytki

Pikantne frytki

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

Ziemniaki obrać, pokroić w słupki. Pokrojone ziemniaki wrzucić do garnka lub miski z wodą - nie ściemnieją, stracą część skrobi i nie będą się sklejały podczas smażenia.

Smażyć najlepiej we frytkownicy - utrzymuje stałą temperaturę oleju i frytki smażą się równomiernie na złoty kolor. Frytki osączyć z tłuszczu, przesypać do miski lub na półmisek, posypać przyprawą do frytek Kamis. Nie trzeba dodatkowo solić. Gotowe. Tak przyprawione frytki smakują prawie jak chipsy paprykowe, pycha!

Pikantne frytki (wg Raj Smakosza). Obrane i pokrojone na frytki surowe ziemniaki. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚPikantne frytki (wg Raj Smakosza). Usmażone frytki na złocisty kolor posypane przyprawą do frytek. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ 
   
  
 

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU