Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Boże Narodzenie » Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami

Przepis wg Kamis

Składniki na ciasto:

  • 350g mąki
  • ok. 125 ml ciepłej wody
  • sól

Składniki na farsz:

Zagnieść ciasto (gdyby było za twarde można dodać więcej wody). Grzyby opłukać i namoczyć (minimum 1-2 godz). Gotować ok. 50 min., odcedzić, wywar zachować. Cebule posiekać i zrumienić na maśle, dodać drobno pokrojone grzyby, wywar, tartą bułkę, sól i pieprz. Dusić aż farsz zgęstnieje. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki. Nakładać na środek farsz i zlepiać. Pierogi wrzucić na osolony wrzątek i ugotować. Podawać polane masłem.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU