Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Wielkanoc » Pasztet z zająca

Pasztet z zająca

Przepis wg Kamis

Składniki:

  • 1 przodek zajęczy
  • 150g słoniny
  • 2 suche bułki
  • sól
  • 200g wątróbki cielęcej
  • 5 plastrów słoniny do wyłożenia blachy
  • 2 jajka
  • gałka muszkatołowa
  • 1 wątróbka zajęcza
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek

Wykonanie:

Słoninę i przodek zajęczy zalać 1 litrem wrzącej wody, dodać cebulę, sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej, roztarty czosnek i gotować pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodać suche bułki, zajęczą i cielęcą wątróbkę. Mięso obrać z kości i razem z cebulą i namoczoną bułką dwukrotnie zemleć. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem, dodać jajko, wymieszać. Blachę wyłożyć plastrami słoniny, ułożyć na niej mięsną masę, wygładzić po wierzchu i piec ok. 45 min. Podawać na zimno z sosami do mięs, lub z oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU