Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Wielkanoc » Pasztet

Pasztet

Przepis wg Kamis

Składniki:

Wykonanie:

Cielęcinę, karkówkę i słoninę obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Wątrobę pokroić w plastry, podsmażyć, dodać do mięsa i dusić jeszcze ok. 10 min. Kajzerkę namoczyć w sosie z pieczenia. Zemleć uduszone składniki (oprócz przypraw) i namoczoną kajzerkę. Dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem, po szczypcie gałki i imbiru i dokładnie wymieszać. Masa musi być smarowna. Gdyby była za sucha, dolać nieco wywaru z duszenia. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką formy (może być podłużna lub okrągła), przykryć folią i piec w temp. 180°C przez 1,5 godz. Na 15 min. przed końcem pieczenia zdjąć folię, aby pasztet się przyrumienił.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU