Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Wielkanoc » Pascha waniliowa

Pascha waniliowa

Przepis wg Kamis

Składniki:

  • 1 litr mleka
  • 200g masła
  • 1 szklanka bakalii (rodzynki, orzechy, migdały)
  • 4 jajka
  • 1 szkl cukru pudru
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów (180g)
  • 200 g śmietany
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 laska wanilii

Wykonanie:

Jajka dokładnie wymieszać ze śmietaną. Mleko zagotować z przekrojoną na pół laską wanilii. Wanilię wyjąć. Do gotującego się mleka wlać, ciągle mieszając, masę jajeczną. Całość, nadal mieszając, zagotować. Pozostawić na małym ogniu jeszcze przez ok. 2 minuty aż całe białko się zetnie i oddzieli się twaróg od serwatki. Serwatka musi być przezroczysta. Twaróg odcedzić na sitku i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i twarogiem na gładką masę, dodać skórkę pomarańczową i bakalie. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami i wstawić do lodówki. Wierzch można przybrać owocami z puszki lub galaretką.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU