Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Wielkanoc » Mus z syropu klonowego

Mus z syropu klonowego

Przepis wg Kamis

Składniki:

  • 400 ml syropu klonowego
  • 350 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka żelatyny
  • 3 jajka

Wykonanie:

Żelatynę połączyć z trzema łyżkami zimnej wody. W garnku podgrzać syrop klonowy, dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić, aby masa nieco wystygła. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić i powoli dodawać do ciepłej mieszanki syropu i żelatyny, ciągle mieszając. Wstawić do lodówki na kilka minut, aż masa nieco zgęstnieje. Ubić pianę z białek. Ubić śmietankę i delikatnie połączyć z syropem. Następnie dodać pianę z białek delikatnie mieszając. Mus wlać do szklanej miski i wstawić do lodówki na parę godzin.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU