Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Boże Narodzenie » Marynowane śledzie po polsku

Marynowane śledzie po polsku

Przepis wg Kamis

Składniki:

Filety moczyć w zimnej wodzie ok. 1 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę. Następnie pokroić w romby o długości ok. 5 cm. Cebule drobno posiekać, przelać na sicie wrzątkiem, ostudzić. Cytryny sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. W naczyniu układać warstwami: cytryny, cebulę, śledzie. Dodać przyprawy i zalać olejem. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 6 godzin.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU