Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Wielkanoc » Jajka z sosem estragonowym

Jajka z sosem estragonowym

Przepis wg Kamis

Składniki:

  • 50g masła
  • 4 żółtka
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 - 2 łyżki estragonu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki zimnego mleka
  • kilka listków estragonu do przybrania
  • 250 ml śmietany
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Wykonanie:

Masło rozgrzać, dodać mąkę, rozetrzeć, zasmażyć na złoty kolor. Dodać śmietanę, uważając by nie pozostały grudki. Gotować około 5 min. Żółtka rozbić z mlekiem, zaciągnąć sos. Przyprawić solą i pieprzem, dodać estragon. Jajka obrać, przeciąć wzdłuż, ułożyć na półmisku. Polać sosem i przybrać listkami estragonu

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU