Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Dania na specjalne okazje » Domowe hamburgery

Domowe hamburgery

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki (na 4 hamburgery):

Wykonanie:

Mięso doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i gyrosem, dobrze wyrabiamy, formujemy 4 płaskie kotlety (przed smażeniem powinny mieć średnicę większą niż bułka, bo "kurczą" się w czasie smażenia). Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu.

Kiedy już przekręcimy na drugą stronę, pod koniec smażenia na mięsie układamy plastry żółtego sera, aby się podgrzał i lekko rozpuścił.

Rozgrzewamy drugą patelnię (bez tłuszczu!), układamy na niej i rumienimy połówki bułek - środkiem bułki w stronę patelni. Bułki będą ciepłe i chrupiące.

Składamy hamburgery: Do bułki wkładamy kotleta z żółtym serem i dodatki wg uznania - jak kto lub najbardziej - świeże warzywa, ketchup, musztadrę, cebulkę prażoną.

Gotowe.

Domowe hamburgery (wg Raj Smakosza). Składniki. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚDomowe hamburgery (wg Raj Smakosza). Smażymy mięso. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚDomowe hamburgery (wg Raj Smakosza). Podgrzewamy żółty ser. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ
Domowe hamburgery (wg Raj Smakosza). Rumienimy bułki. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚDomowe hamburgery (wg Raj Smakosza). Składamy hamburgery. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚDomowe hamburgery (wg Raj Smakosza). Smacznego. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU