Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Dania na specjalne okazje » Ciasto francuskie zawijane z parówką i żółtym serem

Ciasto francuskie zawijane z parówką i żółtym serem

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 4 parówki
  • 8 plastrów żółtego sera
  • przyprawy: ostra papryka, oregano
  • 1 jajko do posmarowania ciasta 

Wykonanie:

Ciasto kroimy na 4 części - prostokąty, układamy na nich po dwa plasterki sera żółtego i parówki. Zwijamy jak roladę. Po zwinięciu kroimy ukośnie na mniejsze kawałki. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy papryką i oregano. Pieczemy około 15 minut z termoobiegiem, aż ciasto się zrumieni.

Najlepiej smakują na ciepło z czerwonym barszczykiem.

Smacznego!

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU