Kamis - Kurczak w Sosie Imbirowo-Sojowym (Chinese Kung Pao) - 52g :: Sklep z przyprawami świata Raj Smakosza 
Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Sklep » Kurczak w Sosie Imbirowo-Sojowym (Chinese Kung Pao) - 52g


Kurczak w Sosie Imbirowo-Sojowym (Chinese Kung Pao) - 52g (Kamis (McCormick)) - kliknij, aby powiększyć
Kurczak w Sosie Imbirowo-Sojowym (Chinese Kung Pao) - 52g (Kamis (McCormick)) - kliknij, aby powiększyćKurczak w Sosie Imbirowo-Sojowym (Chinese Kung Pao) - 52g (Kamis (McCormick)) - kliknij, aby powiększyćKurczak w Sosie Imbirowo-Sojowym (Chinese Kung Pao) - 52g (Kamis (McCormick)) - kliknij, aby powiększyć
Produkt niedostępny

Dostawa
od 16.99 zł


sprawdź szczegóły!
 
Kamis (McCormick)
Kurczak w Sosie Imbirowo-Sojowym (Chinese Kung Pao) - 52g

Kurczak w sosie imbirowo-sojowym, czyli Chinese Kung Pao jest popularnym daniem pochodzącym z górzystych, południowo - zachodnich prowincji Chin. Na co dzień w jadłospisie Chińczyka dominują ryż i warzywa, w szczególności wszelkie odmiany warzyw zielonych.

Kurczak w sosie imbirowo-sojowym to połączenie warzyw, paseczków kurczaka i aromatycznego sosu. Danie to jest kwintesencją smaków charakterystycznych dla kuchni chińskiej. O jego charakterze stanowią: duża ilość czosnku, aromatycznego imbiru (cenionego przez Chińczyków nie tylko dla jego charakterystycznego smaku, ale i cennych walorów zdrowotnych) oraz typowe dalekowschodnie sosy: sojowy i ostrygowy.

Sos sojowy, bez którego Chińczycy nie wyobrażają sobie życia, bardzo uwydatnia aromat potraw. Ze względu na wyjątkowo słony smak używany jest zamiast soli. Korzystając z oryginalnej, chińskiej receptury gotowe danie można posypać orzeszkami ziemnymi.

Skład: woda, cukier, sos sojowy - 9% (woda, ekstrakt sojowy, mąka pszenna, sól), ocet spirytusowy, koncentrat pomidorowy, sól, syrop glukozowy, czosnek (zawiera dwutlenek siarki), imbir - 3,5%, cebula (zawiera dwutlenek siarki), hydrolizat białkowy sojowy, skrobia modyfikowana, olej roślinny, ekstrakt rybny, barwnik: E 150d; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; pieprz czarny, kurkuma, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu.

 

Porcja dla 2 osób, gotowe w 20 minut

Aby przygotować oryginalnego Chińskiego Kurczaka w Sosie Imbirowo-Sojowym potrzebujesz:

  • 1 opakowanie Kurczaka w Sosie Imbirowo-Sojowym (Chinese Kung Pao) Kamis
  • 250g filetów z piersi kurczaka
  • 225g mieszanki warzywnej chińskiej (mrożonka)
  • 2 łyżki oleju
  • 100ml (2/5 szklanki) wody
  • ryż

Sposób przyrządzania:

1. Piersi z kurczaka pokrój na drobne kawałki i podsmaż przez 2 minuty na gorącym oleju.

2. Następnie dodaj mieszankę chińską i całość podsmaż przez 1 minutę.

3. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj ze 100ml wody (2/5 szklanki) i dodaj do mięsa i warzyw.

4. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

5. Gorące danie podawaj z ryżem.

 

Smacznego!

 

Nasze propozycje:

  • Dla urozmaicenia smaku danie możesz posypać orzeszkami ziemnymi.
  • Potrawę możesz podawać na młodych liściach szpinaku.


Darmowa przesyłka kurierem DPD dla zamówień powyżej kwoty 600 zł
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:


TaoTao - Liczi w syropie - 565g

Liczi w syropie - 565g



TaoTao - Sos śliwkowy - 190g

Sos śliwkowy - 190g



Thai Heritage - Mielony galangal - 115g

Mielony galangal - 115g



Thai Heritage - Trawa cytrynowa mielona - 110g

Trawa cytrynowa mielona - 110g



TaoTao - Czosnkowy sos chili - 200g

Czosnkowy sos chili - 200g



TaoTao - Sos chili z limonką i kolendrą - 200g

Sos chili z limonką i kolendrą - 200g



TaoTao - Rambutan w syropie - 565g

Rambutan w syropie - 565g



Kamis (McCormick) - Chili pieprz cayenne - 15g

Chili pieprz cayenne - 15g

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU