Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Przepisy na Wielkanoc » Żurek

Żurek

Przepis wg Kamis

Składniki:

Do zagęszczenia:

  • 1 łyżka mąki
  • 1/4 szklanki wody

Wykonanie:

Boczek, kiełbasę, przyprawy (oprócz majeranku) i zmiażdżony czosnek zalać zimną wodą i ugotować. Mięso wyjąć z wywaru. Wlać żur z butelki. Mąkę rozprowadzić wodą i powoli dodawać do żurku ciągle mieszając. Wsypać majeranek i zagotować. Podawać z pokrojoną kiełbasą lub jajkiem na twardo.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU