Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Dania z ryb » Zapiekanka z ryby ze szpinakiem

Zapiekanka z ryby ze szpinakiem

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

  • 450-500g mrożonych filetów z mintaja, dorsza lub innej ryby
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
  • 6 jajek
  • 1 mała śmietana
  • 100g sera żóltego
  • przyprawy: sól, pieprz, swieży czosnek, sól ziołowa  

Wykonanie:

W formie do zapiekania na spodzie ułożyć lekko rozmrożoną rybę, posypać solą i pieprzem.

Na patelni pod przykryciem rozmrozić szpinak, dodać sól, pieprz, łyżkę śmietany, 2-3 ząbki czosnku. Wszystko wymieszać i poddusić przez około minutę. Warstwę szpinaku ułożyć na rybie.

Jajka, resztę śmietany rozkłócić, doprawić solą ziołową, wylac na szpinak. Całość posypać startym żółtym serem.

Zapiekać 40-50 minut, aż zrumieni się ser na wierzchu. Całośc dobrze smakuje z zarówno z ryżem, jak i ziemniakami.

Zapiekanka z ryby ze szpinakiem (wg Raj Smakosza). Raj Smakosza życzy smacznego. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ  
 
   
  
 

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU