Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Kuchnia meksykańska » Tortilla z wołowiną, czerwoną salsą i sosem czosnkowym

Tortilla z wołowiną, czerwoną salsą i sosem czosnkowym

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

Na czerwoną salsę:

  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku

Na sos czosnkowy:

Wykonanie:

Wołowinę podsmażyć na patelni na minimalnej ilości tłuszczu z dodatkiem soli, pieprzu i chili lub gotowej mieszanki przypraw. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości (2-2,5 godziny).

W międzyczasie przygotować salsę:

Paprykę pokroić w kostkę, poddusić pod przykryciem w rondelku, dodać pomidory - obrane i pokrojone w kostkę. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Kiedy składniki nieco ostygną zmiksować wszystko blenderem i doprawić solą i pieprzem.

Przygotować sos czosnkowy:

Czosnek przecisnąć przez praskę, do miseczki włożyć jogurt, majonez, musztardę, czosnek i pieprz, wymieszać, wstawić do lodówki do przegryzienia.

Sałatę lodową porwać lub pokroić w kostkę.

Rozgrzać patelnię grillową - bez tłuszczu. Grubą patelnię żeliwną można wyłożyć papierem do pieczenia. Tortille nie będą przywierać i ładnie się przyrumienią.

Tortille przygotowywać bezpośrednio przed spożyciem: Na placku rozsmarować sos salsę, ułożyć kawałki mięsa, sałatę lodową, kukurydzę i awokado pokrojone w kostkę. Zagiąć z jednej strony, aby w czasie jedzenia składniki nie wypadały, zwinąć jak naleśnika. Podgrzać na patelni grillowej do powstania smakowitych prążków. Przed jedzeniem dodać zimny sos czosnkowy.

Smacznego!

Tortilla z wołowiną, czerwoną salsą i sosem czosnkowym (wg Raj Smakosza). Składniki. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚTortilla z wołowiną, czerwoną salsą i sosem czosnkowym (wg Raj Smakosza). Podsażamy i dusimy wołowinę. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚTortilla z wołowiną, czerwoną salsą i sosem czosnkowym (wg Raj Smakosza). Przygotowujemy czerwoną salsę. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ
Tortilla z wołowiną, czerwoną salsą i sosem czosnkowym (wg Raj Smakosza). Składniki układamy na placku. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚTortilla z wołowiną, czerwoną salsą i sosem czosnkowym (wg Raj Smakosza). Podsmażamy na patelni bez tłuszczu lub grillujemy. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚTortilla z wołowiną, czerwoną salsą i sosem czosnkowym (wg Raj Smakosza). Smacznego. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU