Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Kuchnia polska » Sztufada czyli pieczeń wołowa

Sztufada czyli pieczeń wołowa

Przepis wg Royal Brand

Składniki:

  • 1,5 - 2,5 kg mięsa wołowego
  • mieszanka przypraw do sztufady 45g Royal Brand (cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, seler, por, jabłko, lubczyk, imbir, majeranek, cząber, goździki, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, cukier, sól naturalna)
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki alkoholu
  • 2 - 3 łyżki oleju do smażenia

Wszystkie składniki mieszanki Royal Brand rozgnieść, następnie wymieszać z olejem i alkoholem. Natrzeć mięso i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 3 dni. Następnie oczyścić mięso z warzyw i przypraw, przyprawy odłożyć do osobnego naczynia. Mięso obsmażyć na patelni, przełożyć do rondla, dodać odłożone warzywa i przyprawy. Dusić na małym ogniu ok. 2 godziny. Warzywa i przyprawy zmiksować lub przetrzeć tworząc sos, który dodatkowo można zagęścić mąką. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub ziemniakami.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU