Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Sosy » Sos szafranowy

Sos szafranowy

Przepis wg Kotanyi

Składniki (na 4 porcje):

  • 150g wywaru rybnego
  • 150g śmietanki 30%
  • 1/2 łyżeczki szafranu Kotanyi
  • 50g białego wytrawnego wina
  • 50g schłodzonego masła
  • sól

1. Zagotować wywar rybny ze śmietanką i pozostawić na małym ogniu do zgęstnienia.

2. Dodać kawałki schłodzonego masła i doprawić solą.

3. Na końcu dodać białe wytrawne wino i szafran.

4. Całość delikatnie zagotować.

Sos jest doskonałym dodatkiem do białych ryb gotowanych, duszonych i smażonych.

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU