Sklep z przyprawami i ziołami z całego świata - Strona głównaNowości w sklepie z przyprawami i ziołami z całego świataPromocje w sklepie z przyprawami i ziołami z całego świata
Szukaj:
Twój koszyk:
jest pusty...
Dostawa już od 7.99zł

Zaloguj się przez:
Kategorie
Przyprawy, zioła, mieszanki przyprawowe - duże opakowania dla gastronomii
Powiedz znajomemu
szukany produkt
Informacje

Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2014 w kategorii Żywność

Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU

Sklep » XXL dla gastronomii » Marynaty i sole » Sól peklowa (peklosól) - 1000g


Sól peklowa (peklosól) - 1000g (Prymat Catering (Gastroline)) - kliknij, aby powiększyć
7,05zł
Dostawa już
od 7.99zł
,
sprawdź szczegóły!
 
Prymat Catering (Gastroline)
Sól peklowa (peklosól) - 1000g

Sól peklowa stosowana jest w celu nadania mięsom większej soczystości oraz apetycznego, różowego koloru. Mieszanki tej używa się wyłącznie do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs, zwłaszcza do wieprzowiny i dziczyzny. Nie należy używać do przyprawiania potraw.

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.

 

Skład: sól oraz substancja konserwująca (azotyn sodu max. 0,6%).

Sposób użycia: 

Peklowanie szynki, polędwicy, karczku, boczku itp.: 50g soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie, świeży czosnej). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni przewrócić elementy mięsa w solance w celu lepszego przepeklowania. Mięso peklować przez 14 dni w temperaturze 2-6 stopni Celsjusza. Przed wędzeniem elementy zewnętrzne opłukać z solanki. Szybsza metoda peklowania: użyć 100g soli peklowej Prymat do podanej wyżej ilości wody i mięsa. Czas peklowania 7-10 dni.

Peklowanie kiełbas: Do peklowania kiełbas białych, nie wędzonych - na 1kg farszu kiełbasianego dodać 17-20g soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych - na 1kg farszu kiełbasianego dodać 15-17g soli peklowej Prymat. Czas peklowania fardzów kiełbasianych (zmielonego mięsa) wynosi 2-8 godzin w temperaturze 2-6 stopni Celsjusza.

W związku z używaniem w zakłądzie gorczycy, selera, jaj, mleka (łącznie z laktozą), soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

 

Dostępność 2-3 dni



Darmowa przesyłka kurierem UPS/K-EX dla zamówień powyżej kwoty 300 zł
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:


Kamis Gastronomia - Majeranek (wiadro) - 450g

Majeranek (wiadro) - 450g



Kamis (McCormick) - Przyprawa do pomidorów - 15g

Przyprawa do pomidorów - 15g



Kamis Gastronomia - Pieprz cytrynowy (PET) - 900g

Pieprz cytrynowy (PET) - 900g



Kamis Gastronomia - Kwas cytrynowy spożywczy - 500g

Kwas cytrynowy spożywczy - 500g



Kamis Gastronomia - Przyprawa do Gyrosa (PET) - 1000g

Przyprawa do Gyrosa (PET) - 1000g



Prymat Catering (Gastroline) - Papryka słodka (PET) - 720g

Papryka słodka (PET) - 720g



Prymat Catering (Gastroline) - Oregano (PET) - 180g

Oregano (PET) - 180g



Kamis Gastronomia - Imbir mielony (PET) - 600g

Imbir mielony (PET) - 600g

comments powered by Disqus
Producenci
Przepisy kulinarne
W naszym sklepie znajdziesz przyprawy, zioła, mieszanki przyprawowe polskich producentów przypraw.
Także herbaty oraz najlepsze włoskie i niemieckie kawy ziarniste po atrakcyjnych cenach.
Raj Smakosza - przyprawy, herbaty oraz kawy ziarniste z całego świata.