Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » XXL dla gastronomii » Marynaty i sole » Sól peklowa (peklosól) - 1000g


Sól peklowa (peklosól) - 1000g (Prymat Catering (Gastroline)) - kliknij, aby powiększyć
7,90zł

Dostawa już
od 7.99zł


sprawdź szczegóły!
 
Prymat Catering (Gastroline)
Sól peklowa (peklosól) - 1000g

W magazynie 5 szt. Większa ilość 3-7 dni.

Sól peklowa stosowana jest w celu nadania mięsom większej soczystości oraz apetycznego, różowego koloru. Mieszanki tej używa się wyłącznie do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs, zwłaszcza do wieprzowiny i dziczyzny. Nie należy używać do przyprawiania potraw.

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.

 

Skład: sól oraz substancja konserwująca (azotyn sodu max. 0,6%).

Sposób użycia: 

Peklowanie szynki, polędwicy, karczku, boczku itp.: 50g soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie, świeży czosnej). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni przewrócić elementy mięsa w solance w celu lepszego przepeklowania. Mięso peklować przez 14 dni w temperaturze 2-6 stopni Celsjusza. Przed wędzeniem elementy zewnętrzne opłukać z solanki. Szybsza metoda peklowania: użyć 100g soli peklowej Prymat do podanej wyżej ilości wody i mięsa. Czas peklowania 7-10 dni.

Peklowanie kiełbas: Do peklowania kiełbas białych, nie wędzonych - na 1kg farszu kiełbasianego dodać 17-20g soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych - na 1kg farszu kiełbasianego dodać 15-17g soli peklowej Prymat. Czas peklowania fardzów kiełbasianych (zmielonego mięsa) wynosi 2-8 godzin w temperaturze 2-6 stopni Celsjusza.

W związku z używaniem w zakłądzie gorczycy, selera, jaj, mleka (łącznie z laktozą), soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.



Darmowa przesyłka kurierem UPS/K-EX dla zamówień powyżej kwoty 300 zł
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:


Clement Faugier - Krem kasztanowy (tubka) - 220g

Krem kasztanowy (tubka) - 220g



Prymat Catering (Gastroline) - Tymianek (PET) - 140g

Tymianek (PET) - 140g



Prymat Catering (Gastroline) - Jałowiec owoce (PET) - 260g

Jałowiec owoce (PET) - 260g



Przyprawy Stasia - Kurczak po diabelsku - 60g (pakiet 5 szt. = 300g)

Kurczak po diabelsku - 60g (pakiet 5 szt. = 300g)



Kotanyi - Chili peperoncini całe - 8g

Chili peperoncini całe - 8g



Kamis (McCormick) - Przyprawa do Gyrosa - 30g

Przyprawa do Gyrosa - 30g



Przyprawy Stasia - Papryka słodka mielona - 50g (pakiet 5 szt. = 250g)

Papryka słodka mielona - 50g (pakiet 5 szt. = 250g)



Przyprawy Stasia - Przyprawa do marynowania mięs - 70g (pakiet 5 szt. = 350g)

Przyprawa do marynowania mięs - 70g (pakiet 5 szt. = 350g)

comments powered by Disqus

Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU