Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Ciasta, desery, słodycze » Sernik warstwowy z nutellą

Sernik warstwowy z nutellą

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki (na tortownicę 24 cm):

Spód:

  • 200g ciastek digestive
  • 3 łyżki nutelli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Masa serowa:

  • 750g (3 kostki) sera (3-krotnie zmielonego)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5 jajek
  • małe opakowanie budyniu waniliowego
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 150g gorzkiej czekolady
  • 3-4 łyżki nutelli 

Opcjonalnie do dekoracji:

  • 50g gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Ciasteczka rozkruszyć (ręcznie lub w rozdrabniaczu np. od blendera), wymieszać z nutellą i cynamonem. Spód tortownicy wyłożyć folią aluminiową, wykleić masą ciasteczkową, włożyć do lodówki na około pół godziny.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Ser zmiksować z cukrem, następnie dodawać porcjami jajka, budyń i śmietanę. Nie miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników.

Masę podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać płynną czekoladę i zmiksować, do drugiej nutellę, również zmiksować. Na spód ciasteczkowy wylać najpierw masę z czekoladową, następnie masę z nutellą, na końcu ostrożnie białą masę, gdyż ma ona tą samą konsystencję, co masa z nutellą i łatwo się mieszają.

Całość piec około godzinę w 180 stopniach C.

Po upieczeniu i ostudzeniu można delikatnie polać - ozdobić gorzką czekoladą. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce.

Smacznego!

Przepis zaczerpnięty z serwisu mojewypieki.com, po drobnej modyfikacji.

Sernik warstwowy z nutellą (wg Raj Smakosza). Sernik w całości. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚSernik warstwowy z nutellą (wg Raj Smakosza). Piękne warstwy. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚSernik warstwowy z nutellą (wg Raj Smakosza). . Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ
   
  
 

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU