Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Dania z warzyw » Leczo z papryki

Leczo z papryki

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

Paprykę pokroić w kostkę, włożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem około pół godziny z dodatkiem liści laurowych. W tym czasie na patelni podsmażyć wędlinę, a następnie cebulę. Jeśli użyjemy kiełbasy cebulę można podsmażyć na wytopionym z niej tłuszczu.

Cebulę i wędlinę dodać do podduszonej papryki, przyprawić solą, pieprzem i ziołami, dusić wszystko razem 15 minut, nastepnie dodać koncentrat pomidorowy lub przecier. Wszystko gotować razem następne 15 minut. Jeśli dodaliśmy przecier pomidorowy, można odparować teraz trochę wody - niech całość gotuje się bez przykrycia.

Takie leczo najlepiej smakuje na świeżo, można je jednak zapasteryzować (5 minut) w słoikach na zimę.

Leczo można jeść z chlebem, bardzo dobrze pasuje również jako sos do ryżu.

Smacznego!

Leczo z papryki (wg Raj Smakosza). Składniki. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚLeczo z papryki (wg Raj Smakosza). Duszenie. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚLeczo z papryki (wg Raj Smakosza). Smażenie kiełbasy. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ
Leczo z papryki (wg Raj Smakosza). Leczo gotowe w garnku. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚLeczo z papryki (wg Raj Smakosza). Leczo gotowe w miseczce. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ 

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU