Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Dania z warzyw » Kabaczek w chrupiącej panierce

Kabaczek w chrupiącej panierce

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

Wykonanie:

Kabaczka obrać ze skóry, pokroić na plastry około 1 cm grubości, wydrążyć gniazda nasienne, aby pozostało coś na kształt oponek. Na patelni rozgrzać tłuszcz. W jednym naczyniu rozmącić jajka, w drugim pomieszać składniki panierki, czyli bułkę tartą i przyprawy. Plastry kabaczka moczyć w jajku, obtaczać w panierce, smażyć na złoty kolor na patelni. Po usmażeniu osuszyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Można podawać z ketchupem, choć same smakują rewelacyjnie.

Kabaczek w chrupiącej panierce (wg Raj Smakosza). Składniki. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚKabaczek w chrupiącej panierce (wg Raj Smakosza). Smażymy na patelni. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚKabaczek w chrupiącej panierce (wg Raj Smakosza). Gotowe. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ
Kabaczek w chrupiącej panierce (wg Raj Smakosza). Smacznego. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ  
 

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU