Wyróżnienie w Rankingu Sklepów Internetowych 2015 w kategorii Żywność
Zaloguj się lub jako:
Sklep » Dania na specjalne okazje » Francuzy na ostro

Francuzy na ostro

Przepis wg Raj Smakosza

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 4 kabanosy (drobiowe lub wieprzowe)
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 jajko
  • przyprawy: sól ziołowa, oregano, chili

Wykonanie:

Ciasto francuskie przekroić wzdłuż na 4 paski, następnie wszerz na 6, aby powstało 24 kwadraty.

Każdego kabanosa przekroić na 6 kawałków, ser żółty zetrzeć na drobnej tarce. Na cieście układać kabanosy, ser żółty, posypać chili i oregano. Posklejać kopertki. Posmarować po wierzchu rozmąconym jajkiem, posypać delikatnie solą ziołową.

Piec na złoty kolor w temperaturze około 180 stopni z termoobiegiem 10-15 minut.

Świetnie pasują jako dodatek do czerwonego barszczyku.

Francuzy na ostro (wg Raj Smakosza). Przygotowujemy ciasto i dodatki. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚFrancuzy na ostro (wg Raj Smakosza). Zwijamy kopertki. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚFrancuzy na ostro (wg Raj Smakosza). Gotowe, smacznego!. Kliknij, aby powiĂŞkszyĂŚ
   
  
 

comments powered by Disqus


Producenci
Przepisy kulinarne
Opinie o Raj Smakosza na Opineo.pl
 
 

 
Akceptujemy bezpieczne płatności online poprzez PayU